PROJEKT

NYTT PROJEKT

Ledbussen 1

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Genom att bygga fastigheter där kvalitet, funktionalitet och design står i centrum vill vi skapa bostäder för kreativitet och interaktion mellan människor. KIZAZI bygger broar mellan människor och miljö där kärnan är ett tryggt hem för alla.

 

Tillsammans med Lena Grimshorn Arkitektbyrå har vi byggt ett flerfamiljshus som uppförts på nya Sorgenfri i centrala Malmö. Huset med 41 hyreslägenheter, 1-4 rok, och 1 lokal (71 kvm) stod klart i området ”Spårvägen” i februari 2020.


Fastigheten är nominerat till Malmö stads "Stadsbyggnadspriset 2020".

Motiveringen lyder:

"En hyresfastighet utöver det vanliga där rymd, vacker ljusföring och generösa planlösningar förenas med samtida byggteknik och ett långsiktigt ekonomiskt perspektiv"


Med Ledbussen 1 har Malmö Stad och stadsdelen Sorgenfri fått en hyresfastighet som samspelar väl med Sorgenfris historia som en gång i tiden var en viktig plats för industrin. Byggnaden är en harmonisk kombination av klassisk industriarkitektur och modern byggteknik. Väl genomtänkta planlösningar i samspel med dagens krav på tillgänglighet och dagsljus liksom buller- och brandkrav. Dessutom har vi utvecklat vissa kvaliteter i lägenheterna som till exempel högre takhöjd för både rymd och ljusinsläpp, vackra och rymliga trapphus och väl utformad utemiljö med en gård som främjar samvaron mellan boende. 
Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.


LEDBUSSEN 1

Flerfamiljshus på nya Sorgenfri i centrala Malmö

© Kizazi AB 2016